Hout en zagen

Over hout

Wij kunnen de stammen van alle houtsoorten zagen, zowel door u aangeleverd hout, of hout wat wij volgens uw specificaties inkopen. Het inkopen gebeurt bij Het Gelders Landschap of bij gerenommeerde hout bedrijven. Alle ingekochte hout komt uit onze regio uit duurzaam beheerde bosbouw.
Het resultaat van het zagen zijn planken en of balken van maximaal 9,5 meter lengte. De breedte is maximaal 60 cm. De planken en balken worden voor vele doeleinden gebruikt, op de pagina met voorbeelden krijgt u een idee waar het door ons gezaagde hout is toegepast.

 

De zaagmachine

Wij beschikken over een Woodmizer zaagmachine, dit is een lintzaag die als vaste opstelling in onze werkplaats is geplaatst. De stammen worden op een rail gelegd en de zaagmachine zaagt zich horizontaal een weg door de stam. Het zaagsel wordt afgezogen. Zowel het zaagsel als het afvalhout wordt verder verwerkt, van afval is derhalve geen sprake.

Overige bedrijfsmiddelen

Naast de zaag beschikken we over meer bedrijfsmiddelen die voor de uitvoering van onze dienstverlening nodig zijn. Voorbeelden zijn de loods voor opslag van voorraad of hout wat gedroogd moet worden en een verplaatsbare kraan. Hiermee kunnen we de stammen op de zaagmachine plaatsen en de gezaagde producten afvoeren.